petek, 13. maj 2016

BARVE ZA LASE


Čedalje več ljudi me sprašuje kaj menim o barvah za lase v trgovini. Seveda se ne morejo primerjati z barvami v salonu, pa vseeno lahko dobiš enak efekt. Barve sicer niso tako dobro pigmentirane in obstojne kot v salonu, a vendar je veliko različnih proizvajalcev na tržišču. In zato sem se odločila, da vam napišem članek o trgovinskih barvah za lase.

No pa začnimo kar začnimo...
...NARAVNE ali RASTLINSKE BARVE za lase

Rastlinske barve za lase so inovacija na področju trajnega barvanja las. Zasnovane so na osnovi rastlinskih izvlečkov, odlikujejo pa se tudi po dobri prekrivnosti. Rastlinske barve za trajno barvanje las vsebujejo proteine, minerale (cink, kalcij, natrij in magnezij), vitamine (E, A, C in B) in razna rastlinska olja. Ravno zaradi teh snovi so te barve tudi negovalne. Glavna prednost teh barv pa je, da ne vsebujejo amonijaka, resorcina, silikona in parabenov. Pri barvanju las s kemičnimi barvami, amonijak, ki je glavna sestavina kemičnih barv, razgradi površino (kutikulo) lasa in odstrani naravni pigment iz lasu, da se lahko v lasno strukturo vgradijo pigmenti iz barve. Po takem postopku barvanja so lasje vidno poškodovani, še posebno pri svetlenju las. Pri barvanju las z rastlinskimi barvami pa je postopek drugačen; pigmenti, ki se nahajajo v barvi obdajo zunanji roževinasti del lasu in s tem lasno strukturo ojačajo in zgladijo. Po barvanju so lasje močnejši in negovani. Prednost rastlinskih barv je zaradi vsebnosti naravnih sestavin, da ne povzročajo alergij na lasišču, kar pa je pri kemičnih barvah zelo pogost pojav in lahko privede tudi do hujših zdravstvenih zapletov.
Poznamo več vrst rastlinskih oziroma naravnih barv za lase, ki so dostopna tudi v maloprodaji ter za fizične osebe. To so naprimer lahko:
  • RADICO-kupite lahko v lekarni
  • ORGANIC-kupite lahko v lekarni
  • RESPECT-kupite lahko v lekarni
  • MARTIS-kupite lahko v lekarni
  • LOGONA-kupite lahko v Živa Center d.o.o., Kurilniška ulica 18, 1000 Ljubljana, 01-436-46-71, info@zivacenter.eu
  • KANA-kupite lahko v spletni trgovini www.biopark.si
  • SENA-kupite lahko v spletni trgovini www.alaja.si
  • ...
...BARVE Z AMONIAKOM in VODIKOVIM PEROKSIDOM

S "pravimi" barvami lahko ustvarimo celo lasten odtenek. Ker pa je na tržišču čedalje več barv, je za pravo barvo potreben čas. Za pravi odtenek si pa lahko v vsaki trgovini, kjer kupujete barvo lahko ogledate tudi barvno karto. Barvna karta in barvni krog nam služita kot vodič pri uporabi preparatov za barvanje. Obstajajo tri osnovne-primarne barve(rumena, rdeča in modra), iz katerih lahko zmešamo vse ostale( oranžna, vijolična in zelena). Dve primarni barvi skupaj tvorita sekundarno. Dve nasproti barvi v barvnem krogu sta komplementarni.
  • barve za lase SUBRINA



Barve za lase SUBRINA predstavljajo vrhunsko kakovost, znanje in dolgoletne izkušnje Ilirijinih strokovnjakov na področju kozmetike za nego las. Ponujajo široko paleto barvnih odtenkov, od naravnih do modnih, intenzivnih barv, ki odlično prekrivajo sive lase. Posebne negovalne učinkovine omogočajo, da so lasje po uporabi barv za lase SUBRINA sijoči, gladki in lepo negovani. V okviru SUBRINA barv se na trgu predstavlja s 5 blagovnimi znamkami:
  1. SUBRINA SATEN
  2. SUBRINA BUTTER COLOUR
  3. SUBRINA CHARM
  4. SUBRINA VIVID
  5. SUBRINA CREME COLOR

  • barve za lase SYOSS
Odkrijte pravo barvo SYOSS za vaše lase.
  1. SYOSS CLASSIC-naravne barve
  2. SYOSS GLOSS SENSATION-sijoče barve
  3. SYOSS LIGHTENING BLOND-100% prekrivanje sivih las
  4. SYOSS POSVETLJEVALCI-čudoviti blond odtenki, brez rumenih tonov
  5. SYOSS OLEO INTENSE-brez amoniaka, s 100% čistimi olji
  6. SYOSS VIBRANT COLORS-za temne lase, posvetljevanje in barvanje
  • barve za lase SCHWARZKOPF
Odkrijte pravi izdelek za vaše lase.
  1. PALETTE DELUXE-trajna barva s hranilnimi olji, obogatena z intenzivnimi barvnimi pigmenti
  2. PALETTE MOUSSE COLOR-barva za lase v peni, enostavna za uporabo
  3. PALETTE INSTANT COLOR-barva za lase, polna bogatega leska, ki se izpira; brez amoniaka in peroksida
  4. SCHWARZKOPF BRILLANCE-intenzivne in dolgo obstojne barve s serumom za diamantni sijaj
  5. COLOR MASK-barve v novi dimenziji
  6. SCHWARZKOPF POLY COLOR-intenzivne, naravne barve; 100% prekrivanje sivih las
  7. SCHWARZKOPF PERFECT MOUSSE-prva dolgo obstojna barva za lase v peni
  8. SCHWARZKOPF LIVE-izjemno intenzivne, dolgotrajne in vznemirljive barve, za sijoč in zdrav videz las
  9. SCHWARZKOPF RENATURE-krema za repigmentiranje korak za korakom vrača osivelim lasem naravno barvo
  10. SCHWARZKOPF NECTRA COLOR
  • barve za lase KEUNE
Poznamo več različnih izdelkov za barvanje las znamke KEUNE.
  1. DECOLOR
    Cream bleach vsebuje protein pšenice, ki ščiti strukturo las. Magic Blonde je puder za beljenje z LP 300 in alfa-bisabolol-om, ki ščitita lase in lasišče med samim postopkom beljenja.
  2. SEMI COLOR
    Keune Semi Color združuje mehkobo las in njeno barvo. Semi Color je poltrajna barva za lase. Semi Color je ton na ton barva, ki daje lasem lepo barvo, mehkobo in sijaj.
  3. TINTA COLOR
    Tinta Color je trajna barva za lase, ki ščiti in regenerira lase med samim postopkom barvanja. Preprečuje poroznost, lasem daje dolgotrajno barvo in sijaj.
  4. ULTIMATE COVER
  5. COLOR MAN
  6. TINTA COLOR CONTRAST

  • barve za lase L'OREAL PARIS
  1. CASTING CREME GLOSS
    Končno barva brez amoniaka, ki optimalno prekriva sive lase, lasem pa daje naraven in bleščeč videz. 
  2. CASTING SUNKISS JELLY
    Postopna posvetlitev las. Videz naravnega učinka posvetlitve sonca.
  3. RECITAL PREFERENCE
    Odkrijte privilegij čudovite barve z izjemnim sijajem. Kombinacija novega kompleksa za visok sijaj in dolgoobstojnih barvil PREFERENCE zagotavlja prefinjeno in intenzivno barvo. S pomočjo nege za daljši obstoj barve, obogatene z UV-filtrom in vitaminom E, si zagotovite dolgotrajnejši sijaj barve in svilnato mehke lase.
  4. PREFERENCE GLAM LIGHTS
    L'OREAL PARIS z novo inovativno krtačo oblikuje nov način nanosa pramenov. Takšni prameni dajejo očarljiv videz, ki predstavlja modne smernice.
  5. PREFERENCE WILD OMBRES
    Z izdelkom WILD OMBRES poudarite posvetlitve po dolžini in vrhovih las ne da bi vplivali na barvo las pri izrastku. Barva ustvari prosojen posvetlitveni učinek.
  6. PREFERENCE FERIA
    Odkrijte privilegij čudovite barve z izjemnim sijajem. Kombinacija novega kompleksa za visok sijaj in dolgoobstojnih barvil PREFERENCE zagotavlja prefinjeno in intenzivno barvo. S pomočjo nege za daljši obstoj barve, obogatene z UV-filtrom in vitaminom E, si zagotovite dolgotrajnejši sijaj barve in svilnato mehke lase.
  7. PRODIGY5
    Izjemen sistem za porazdelitev barve z MIKRO OLJI. MIKRO OLJA spodbujajo delovanje barve za lase. Brez amoniaka. Barva se razvije v srcu samega lasnega vlakna in je izjemno prefinjena. Obstojna barva za lase.
  • ...





Ni komentarjev:

Objavite komentar