torek, 24. maj 2016

LIČENJE

Zadnja leta so, smo, kakorkoli ženske rade urejene in dajo, damo, kakorkoli vsako leto več na svoj videz. Ker pa še malo katera ženska prisega na naravno lepoto in na ne uporabo ličil. Sem se pa za današnjo temo odločila za vse mogoče o make up-u. Torej, če kar začnem. Kozmetika je skupina snovi, ki se uporablja za prikritje napak na obrazu, za lepši izgled ali pa za vsak dan. K kozmetiki lahko prištejemo kreme, parfume, šminke, lake za nohte, gele, deodorante, šampone, in še bi lahko naštevali. No pa pojdimo po vrsti od čiščenja obraza do oblikovanja ustnic. No pa kar preidimo k stvari.



  • ČIŠČENJE OBRAZA
Pri čiščenju obraza imamo vedno samo 1 cilj, in ta cilj je, da odstranimo vso nečistočo, odvečno maščobo in umazanijo, ter seveda tudi vsa ličila. Za lepšo kožo in svež videz si svoj obraz očistimo vsaj dvakrat dnevno, zjutraj, da odstranimo odmrlo kožo po nočni regeneraciji in zvečer, da odstranimo vso umazanijo. Kako se pa sploh lotimo čiščenja obraz? Najprej zmočimo obraz z mlačno vodo. Nežno nanesemo čistilno sredstvo, kot so mleko, pena ali gel in ga pustimo delovati 30 sekund; ne smemo pa pozabiti na skrite predele obraza; to so območje pod brado, ob lasišču, na vratu in na nosu. Svoj obraz po 30 sekundah splaknete z mlačno vodo. Vzamemo čisto brisačo in nežno popivnamo obraz. NE smemo drgniti kože. Na koncu pa nanesemo še vlažilno kremo za nego kože na čisto in vlažno kožo. Nežno masirajmo kremo na obrazu, dokler se ne vpije v kožo. Izbira pravilnega čistilnega sredstva je odvisna od našega tipa kože. IZOGIBAJMO se čistilnim sredstvom z ostrimi in agresivnimi sestavinami(natrijev lauril sulfat in njegovi analogi), mila in alkohola.

  • OBLIKOVANJE OBRVI
Obrvi so kot naše ogledalo. Kako se lotiti oblikovanja obrvi, pa si preberi v nadaljevanju. Obrvi naj potekajo v liniji tvojega očesa. Se pravi: ZAČETNA TOČKA poteka tik ob nosu in v notranjem kotičku očesa; NAJVIŠJA TOČKA OBRVI poteka ob nosu in skozi oko, po sredini šarenice; KONEC obrvi pa je ob nosi in na zunanjem kotičku očesa. Tako linijo obrvi smo si zarisali in sedaj sledi puljenje obrvi. Najprej počešemo vse obrvi navzgor in s škarjicami previdno postrižemo tiste, ki gledajo čez zgornji naravni rob obrvi. Dlake SE pulijo le na spodnjem robu. Za manj boleče puljenje pa ti priporočam, da pred puljenjem s pinceto brisačko potopiš v vročo vodo in jo ožmeš. Nato pa jo za par minut položiš na predel obrvi. Tako pa smo si uredili obrvi. Pa kar nadaljujmo.

  • PRAVILNO LIČENJE OČI-SENČILO
Najbolj primerna so senčila v prahu, ker na obrazu zdžijo 24 ur. Za večji efekt nanesemo najprej podlago za pod senčke. Senčilo nanesemo po vsej zgornji veki, vse do obrvi. Viden mora biti prehod. Odlična je pa tudi črta na vekah.

  1. RJAVE OČI
    Primerne barve senčila: bež, siva bela. Za usta je primerna rjava barva šimnke in temnejši rjavi svičnik za obrobo ustnic.
  2. ZELENE OČI
    Primerne barve senčila: siva, svetlo modra, črna, roza. Za usta je primerna roza barva šminke.
  3. MODRE OČI
    Primerne barve senčila: bela, srebrna, svetlo roza. Za usta je primerna roza barva šminke.
  4. MEŠANE BARVE OČI(zeleno modre, zeleno rjave)
    Primerne barvo so zelena, morda, rjava.
  5. ŠIROKO NARAZEN
    Moramo jih z ličili optično približati. To storimo, tako da zatemnimo notrnji del očesa; temnejša barva naj bo intenzivna le v notranjem delu, nato pa jo nežno zabrišemo navzgor proti obrvem.
  6. ZELO BLIZU
    Moramo jih z ličili optično oddaljti. To storimo, tako da nanesemo svetlo senčilo v notranje kotičke oči; na zunanje kotičke pa nanesemo temnejša senčila, ki jih nekoliko zabrišemo navzven.
  7. GLOBOKO V JAMICAH
    Tukaj so bolj izpostavljene obrvi. Za bolj vidne oči, uporabljamo svetle ali tople pastelne tone senčil, ki jih razmažemo čez veko, lok pod obrvjo pa poudarimo s svetlečim svetlim senčilom. Temnim tonom se izogibamo. Za risanje črte velja, da jo narišemo tik ob trepalnicah in naj bo čim tanjša.
  8. Z BOLJ SKRITIMI VEKAMI
    Tukaj je veka zelo slabo vidna, da bi prišle do izraza, ne nanašo temnih senčil čez celotno veko in tudi ne poudarjamo kosti tik pod obrvjo. Uporabljamo senčila v toplejših barvah, ki jih nanesemo na kost tik pod obrvjo in jo nežno zabrišemo vse do obrvi. Najsvetlejšo pa nanesemo tik pod obrvjo, da očesu dodamo obliko. Sicer pa s svetlo barvo lahko obarvamo tudi preostanek veke. Najbolje pa take oči poudarimo z dolgimi in polnimi trepalnicami.
  9. IZBULJENE OČI
    Pri tem videzu je bolje, da vek ne poudarjamo, saj bodo oči tako le še bolj izbuljene. Dobro je, če uporabimo temnejšo(ne pretemno)senčilo, ki ga nanesemo čez celotno veko, da zmanjšamo polnost očesa in ga optično potisnemo nazaj. Očesu se lepo poda tudi črtalo, ki ga nanesemo enakomerno okrog oči(enaka debelina in intenzivnost).
  10. OBRNJENE NAVZDOL
    Takšna oblika oči sicer pade v zunanjih kotičkih navzdol, zato jih je posledično potrebno privzdigniti. To se najbolje naredi s pomočjo tekočega črtala. Najprej nanesemo senčilo v nežni barvu, nato pa zarišemo črto, ki jo v zunanjem kotičku oči privihamo navzgor in tako ustvarimo videz mačjih oči.
  11. OBLIKA MANDLJEV
    Takšni obliki oči pristaja vsak make-up. Če želimo oči povečati, na veko nanesemo svetlo senčilo, temno senčilo nad gubo in na zunanje kotičke oči, da jim dodamo globino.
  12. DALJNOVIDNOST
    Tiste, ki ste daljnovidne uporabljajte črno barvico po notranjosti očesa.
  13. KRATKOVIDNOST
    Tiste, ki ste kratkovidne uporabljajte čim več črne maskare, ker vam bo povečala oči.
  • PRAVILNO LIČENJE OČI-TREPALNICE
  1. MOČNO POUDARJANJE OČI
    Najbolj sta primerni črna in modra barva maskare.
  2. NE PREVEČ IZSTOPAJOČE OČI
    Najbolj je primerna rjava barva maskare.
  3. PREFINJEN UČINKE BARVNE MASKARE
    Spodnje trepalnice namažemo s črno barvo, zgornje pa z barvno.
  4. SVETLOLASKE in RDEČELASKE
    Priporočljiv rjav odtenek maskare.
  5. RJAVOLASKE
    Priporočljiv črn odtenek maskare.
  6. GOSTE TREPALNICE
    Za goste trepalnice najprej namažemo z maskaro. Nato jih potresemo s pudrom, jih namažemo s tušem in počešemo z glavničkom.
  • PRAVILNO LIČENJE USTNIC
  1. TANKE USTNICE
    Uporabljamo temne in svetleče barve. Ob zunanjem ustnem kotu jih obrobimo s črtalom za prekrivanje. Takoj ob črti, na notranji strani, potegnemo črto s svinčnikom za popravljanje, ki naj bo v temnejši barvi.
  2. TANKA ZGORNJA USTNICA
    Spodnjo ustnico namažemo po notranjem robu, zgornjo pa po zgornjem robu.
  3. TANKA SPODNJA USTNICA
    Spodnjo ustnico namažemo po zunanjem robu, zgornjo pa po spodnjem robu,
  • PRAVILNA IZBIRA IN LIČENJE S PUDROM
    Priporočljiva uporaba rjave kreme namesto pudra. Nikoli ne nanašamo svetlega pudra nad temnejšo barvo polti ali obratno. Puder naj bo vedno za odtenek svetlejši od barve kože. Nanesemo ga na obraz in vrat, da zabrišemo prehod. Pod puder nanesemo vlažilno kremo. Za mastno kožo je priporočljiv puder v kamnu, za mešano puder v kamnu, za predel nosa, brade in čela puder v kamnu, za lica pa tekoči puder. Suhi koži ustreza tekoči puder.



Ni komentarjev:

Objavite komentar